De wereld volgens 80-jarigen

SBS6

In het hilarische en soms ook ontroerende programma De wereld volgens 80-jarigen neemt presentator Viktor Brand de proef op de som: wat vinden acht mondige bejaarden van de moderne wereld waarin ze nu leven? Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden, wonen ze een maand lang in een supermodern huis en krijgen zij gezelschap van vier hippe jongeren. De bejaarden maken kennis met allerlei fenomenen, producten en activiteiten van deze tijd.

Chillen met Touzani

ING Only Football

Matties worden met Touzani was nog nooit zo makkelijk! Speciaal voor ING Only Football gaat Soufiane Touzani de straat op om met een fan de hele dag te chillen en te voetballen. Het mooie stadje Utrecht is vandaag aan de beurt waar Touzani gaat een dagje chillen met Bilal!

Utrechtse Sportkrant

NK Skydive: ‘Volgend jaar gaat het gas erop’

12 december 2017 - Willem van der Steeg

City Skydive Utrecht had de primeur om op 8 en 9 december het eerste NK Skydive te huisvesten. In een drietal categorieën werd gestreden om de hoogste eer. Het NK was tevens een Dutch Open waar deelnemers uit tien landen op afkwamen. 'Dit jaar was het nog aftasten, volgend jaar gaat het gas erop en gaan we het NK heel breed uitmeten', aldus wedstrijddirecteur Bas Driessen.

‘Er is weleens eerder een NK georganiseerd in Roosendaal, maar dat betrof alleen zogenaamd ‘buikvliegen’. Een NK in de disciplines Verticaal Formatievliegen, Freestyle en Dynamic is nieuw. Formatievliegen doe je met 4 man en Dynamic is met zijn tweeën. Deze onderdelen gaan met veel meer snelheid gepaard en zijn veel artistieker. Je vliegt bijvoorbeeld ook ‘op z’n kop’. In onze tunnel kan dat, want wij kunnen veel harder blazen.’

Lees het hele artikel hier.

Klaas kan alles

KRO-NCRV

De missie van deze week is: “Kan Klaas zweven met een vliegend tapijt?” Samen met skydive-instructeur Bas Driessen probeert Klaas op een Perzisch tapijt in een windtunnel te vliegen. Het levert toffe beelden op, maar is nog niet naar tevredenheid.

Trouw

De oplossing voor wie een vrije val zónder doodsangst wil meemaken.

Jonah Kahn – 16 september 2017

Als kind sprong Trouw-redacteur Jonah Kahn van het dak omdat hij zo graag wilde vliegen. Nu durft hij dit soort dingen niet meer, maar geen nood: wie een vrije val zónder doodsangst wil meemaken kan terecht bij City Skydive.

Je hebt mensen die regelmatig sterke prikkels nodig hebben om te voelen dat ze leven. Ze duiken van rotsen, gaan bungeejumpen, paragliden, abseilen, parachutespringen, wildwaterkanovaren of voor de stieren uit rennen in Pamplona. Als die adrenaline maar door hun lichaam giert: YOLO, you only live once. En je hebt mensen zoals ik.

Lees het hele artikel hier.

Voetbalzone

WAG's I Mikky Kiemeney

In deze aflevering van WAG's rijdt Justus naar Amsterdam om Mikky Kiemeney op te pikken. Deze 19-jarige schone heeft een relatie met Frenkie de Jong die onlangs zijn contract bij Ajax tot 2022 verlengde. Zelf heeft Mikky behoorlijk hoog gehockyed en zat net als Frenkie in een speciale sportklas in Tilburg. Daar leerde ze elkaar kennen, maar inmiddels hebben beiden hun eigen plekje in de hoofdstad waar Frenkie voetbalt en Mikky studeert aan het Jan des Bouvrie college.

Zie hier de bijbehorende video.

Inschrijven