Veelgestelde vragen

 • Kan iedereen vliegen?

  Ja! In principe kan iedereen bij ons vliegen, er zijn een paar restricties waardoor indoor skydiven bij ons niet mogelijk is:
  - De minimale leeftijd is 6 jaar, er is geen maximale leeftijd.
  - Bij een lichaamsgewicht van meer dan 120kg.
  - Na het nuttigen van alcohol of gebruik van verdovende middelen.
  - Wanneer je ooit een schouder uit de kom hebt gehad.
  - Wanneer je zwanger bent.
  - Bij hartproblemen, tenzij het in overeenstemming is met je (huis)arts.

  Bij nek- rug- en schouderklachten raden we je aan dit aan te geven bij je instructeur.

  Contactlenzen en bril: Iedereen krijgt een vliegbril die over je bril past. Heb je lenzen geef dit dan aan bij je instructeur. Dan krijg je een speciale bril voor lenzen.

 • Kunnen mensen met een visuele- of lichamelijke beperking vliegen?

  Jazeker kunnen zij vliegen. We verzoeken altijd even contact met ons op te nemen en zo te komen tot een vliegplan. Beperkingen en lichaamsgewicht horen we graag, zodat we een aangepast programma kunnen maken. Het liefst op een doordeweekse dag.

 • Hoe lang duurt één vlucht?

  De totale ervaring voor de recreant vlieger is ongeveer 2 uur. Dit omvat het proces van inchecken, instructie, tot het vliegen en het achteraf ontvangen van het vliegcertificaat.

  Iedere vlucht duurt 1 minuut, wat gelijk staat aan een tandem parachutesprong vanaf 4km (13.000ft). Vanaf deze hoogte is de vrije valtijd 60 seconden. Echter de meeste standaard tandems in Nederland springen vanaf 9.000ft en dan is je vrije valtijd ongeveer 30 seconden.

  Dus als je een pakket met 4 vluchten hebt geboekt, vlieg je 4 keer 60 seconden. Tussendoor vliegen andere mensen.

 • Mag mijn telefoon of camera mee de tunnel in?

  Er mogen, vanwege veiligheidsredenen, geen camera's of telefoons mee tijdens het vliegen en in de antechamber, de wachtruimte net naast de tunnel. Er worden video's van je gemaakt tijdens het vliegen. Deze worden per email aangeboden voor €10,- en zijn direct te delen via social media.

 • Kledingvoorschriften en haardracht

  Comfortabele kleding, bijvoorbeeld een sportbroek en t-shirt. Liever geen bovenkleding met een kraag.

  Qua schoenen graag dichte schoenen met veters en zachte zolen, het liefst sneakers of sportschoenen. Sandalen, slippers en open schoenen zijn niet toegestaan.

  Wij voorzien alle gasten van een passend flightsuit, helm, bril en oordoppen. Eventueel zijn sportschoenen te leen vanaf maat 31 tot maat 47.

  Mensen met lang haar raden wij aan dit te vlechten.

 • Wat is het verschil tussen indoor en traditioneel skydiven?

  Beide disciplines lijken op elkaar als het aankomt op om met je lichaam te vliegen. Voor de rest zijn er geen overeenkomsten.

  Het verschil is dat bij indoor skydiven de vlucht gemaakt wordt in een verticale windtunnel. Waarbij krachtige turbines de "lift" creëren. Bij outdoor skydives wordt dit gecreëerd door de val uit het vliegtuig. Waarbij na zo'n 35 seconden de vrije val geremd wordt door de parachute.

  Bij indoor skydiven heb je de mogelijkheid om minuten lang te vliegen in de tunnel. Deze gecontroleerde omgeving heeft nog meer voordelen; je kunt het doen zonder gecertificeerd te zijn, je bent niet afhankelijk van het weer en ook zijn de kosten beduidend lager dan bij outdoor skydiven.

 • Tunnelveiligheid en Instructeurs

  De City Skydive windtunnels worden bemand door gecertificeerde tunnelinstructeurs. Ten alle tijden is het verplicht dat er een instructeur aanwezig is. Als ervaren vlieger krijg je meer vrijheid, maar zal er ook altijd een instructeur in de deur staan voor de veiligheid.

  City Skydive participeert in het erkende Tunnelinstructor.org opleidingsprogramma en voldoet aan de hoogste verplichte periodieke keuringseisen. Ook de tunnels worden dagelijks gecontroleerd op hun goede werking.

  Veiligheid voor onze gasten en instructeurs staat bij ons op nummer 1.

 • Moet ik van tevoren reserveren of kan ik ook binnen lopen?

  We adviseren om te reserveren. Wil je toch zonder afspraak langskomen, dan doen wij onze uiterste best om je zo snel mogelijk te laten vliegen.

 • Kan ik mijn vliegpakket delen?

  Alle vlucht pakketten zijn persoonsgebonden en niet deelbaar. Een pakket van bijvoorbeeld vijf geboekte vluchten worden in één tijdsblok gevlogen door één persoon. Uiteraard kun je voor andere personen boeken of reserveren. Op de dag zelf worden de namen van de vliegers toegevoegd aan het vluchtschema.

 • Is het moeilijk ademen in de windtunnel?

  Nee. Er is wel een significante hoeveelheid lucht die zich door de tunnel verplaatst, dit heeft echter geen invloed op het ademen.

 • Hoe hoog kan je vliegen in de tunnel?

  Als recreant vlieger blijf je binnen handbereik van onze instructeur. Of wel, de eerste paar meters van onze 23 meter hoge tunnels. Hierdoor blijft jouw veiligheid gewaarborgd en kun je makkelijk communiceren met je instructeur. Als ervaren sportvlieger mag je de gehele vliegkamer gebruiken.

 • Kan ik toeschouwers meenemen?

  Absoluut, gezellig juist! Het gebouw van City Skydive is met veel glas ontworpen zodat bezoekers een prettige kijkervaring hebben zowel vanaf de vliegvloer als op het terras "de rode wing" .

 • Hoe zit het met groepen of een bedrijfsuitje/evenement?

  Jouw event waar de komende jaren nog over gesproken wordt, is bij ons. Graag ontvangen we jouw personeel, relaties, vrienden of vereniging om ze een onvergetelijk gevoel te geven in onze tunnels.

  Tijdens jullie bezoek is er de mogelijkheid om onze uitgebreide bar af te kopen. Ook kunnen we jullie verblijf verder aankleden met een goede cateringservice, van een simpele snack tot een uitgebreid buffet. Graag bespreken we vooraf jullie wensen.

  Groepen tot negen personen kunnen hun vluchten boeken via ons online boekingssysteem. Kijk op onderstaande link voor meer info. Bedrijven en Groepen pagina

Reviews

 • "Ik had een hele leuke ervaring met City Skydive, van registratie (ik heb twee keer moeten annuleren, hun service was klantgericht en snel) tot vliegen. De instructeur was zeer deskundig en betrokken. Het vliegen was erg leuk!"

  Door Elena Cavagni op 15 november 2022

 • "Het is zo leuk en gezellig bij City Skydive! Iedereen is super aardig. Het is geweldig om te doen! Iedereen is blij daar! Wat een top team!"

  Door Amanda Broekkamp op 2 december 2022

 • "We hadden een geweldig klein avontuur bij City Skydive! Een geweldige plek, mooie locatie, zeer behulpzaam en vriendelijk personeel. Vliegen in de tunnel is echt leuk. Dank aan onze instructeur voor het helpen en het geven van tips. Dit is een geweldig uitje - zeer het proberen waard!"

  Door Elke Kuijper op 27 februari 2022

 • "Top ervaring, heel bijzonder om te doen! En super aardige en leuke instructeur! Top service van A tot Z……"

  Door Hans Verheij op 15 oktober 2021

 • "Wat is dit leuk! Super gaaf om te doen en goed georganiseerd. Flexibel ingesteld. Heel enthousiast team die allemaal zelf ook uitstralen er lol in te hebben! Echt een aanrader."

  Door Dennis Schiermann op 10 mei 2022

Inschrijven