Veelgestelde vragen

 • Kan iedereen vliegen?

  Ja! In principe kan iedereen bij ons vliegen, er zijn een paar beperkingen waardoor indoor skydiven bij ons niet mogelijk is:
  - De minimale leeftijd is 6 jaar, er is geen maximale leeftijd.
  - Bij een lichaamsgewicht groter dan 120 kg.
  - Na het nuttigen van alcohol of gebruik van verdovende middelen.
  - Wanneer je schouderklachten hebt of wanneer je ooit een schouder uit de kom hebt gehad.
  - Bij nek- en rugklachten.
  - Wanneer je zwanger bent.
  - Bij hartproblemen, tenzij het in overeenstemming is met je huisarts.

  Contactlenzen en bril: Iedereen krijgt een vliegbril die over je bril past. Heb je lenzen geef dit dan aan bij je instructeur. Dan krijg je een speciale bril voor lenzen.

 • Hoe lang duurt één vlucht?

  De totale ervaring voor de recreant vlieger is ongeveer 2 uur. Dit omvat het proces van inchecken en briefing tot het vliegen en het achteraf ontvangen van het vliegcertificaat.

  Iedere vlucht duurt 60 seconden, wat gelijk staat aan een skydive vanaf 4000 m. Dus als je een pakket met 4 vluchten hebt geboekt, vlieg je 4 keer 60 seconden. Tussendoor vliegen andere mensen.

 • Mag mijn telefoon of camera mee de tunnel in?

  Er mogen, vanwege veiligheidsredenen, geen camera's of telefoons mee tijdens het vliegen en in de antechamber, de ruimte naast de tunnel. Er worden video's van je gemaakt tijdens het vliegen. Deze worden per email aangeboden voor €10,- en zijn direct te delen via social media.

 • Kledingvoorschriften en haardracht

  Comfortabele kleding, bijvoorbeeld een sportbroek en t-shirt. Liever geen bovenkleding met een kraag.

  Qua schoenen graag dichte schoenen met veters en zachte zolen, het liefst sneakers of sportschoenen. Sandalen, slippers en open schoenen zijn niet toegestaan.

  Wij voorzien alle gasten van een passend flightsuit, helm, bril en oordoppen. Eventueel zijn sportschoenen te leen vanaf maat 31 tot maat 47.

  Mensen met lang haar raden wij aan dit te vlechten.

 • Wat is het verschil tussen indoor en traditioneel skydiven?

  Beide disciplines lijken op elkaar als het aankomt op om met je lichaam te vliegen. Voor de rest zijn er geen overeenkomsten.

  Het verschil is dat bij indoor skydiven de vlucht gemaakt wordt in een verticale windtunnel. Waarbij krachtige turbines de "lift" creëren. Bij outdoor skydives wordt dit gecreëerd door de val uit het vliegtuig. Waarbij na zo'n 35 seconden de vrije val geremd wordt door de parachute.

  Bij indoor skydiven heb je de mogelijkheid om minuten lang te vliegen in de tunnel. Deze gecontroleerde omgeving heeft nog meer voordelen; je kunt het doen zonder gecertificeerd te zijn, je bent niet afhankelijk van het weer en ook zijn de kosten beduidend lager dan bij outdoor skydiven.

 • Tunnelveiligheid en Instructeurs

  De City Skydive windtunnels worden bemand door gecertificeerde tunnelinstructeurs. Ten alle tijden is het verplicht dat er een instructeur aanwezig is. Als ervaren vlieger krijg je meer vrijheid, maar zal er ook altijd een instructeur in de deur staan voor de veiligheid.

  City Skydive participeert in het erkende Tunnelinstructor.org opleidingsprogramma en voldoet aan de hoogste verplichte periodieke keuringseisen. Ook de tunnels worden dagelijks gecontroleerd op hun goede werking.

  Veiligheid voor onze gasten en instructeurs staat bij ons op nummer 1.

 • Moet ik van tevoren reserveren of kan ik ook binnen lopen?

  We adviseren om te reserveren. Wilt je toch zonder afspraak langskomen, dan doen wij onze uiterste best om je zo snel mogelijk te laten vliegen.

 • Kan ik mijn vliegpakket delen?

  Alle vlucht pakketten zijn persoonsgebonden en niet deelbaar. Een pakket van bijvoorbeeld vijf geboekte vluchten worden in één tijdsblok gevlogen door één persoon. Uiteraard kun je voor andere personen boeken of reserveren. Op de dag zelf worden de namen van de vliegers toegevoegd aan het vluchtschema.

 • Is het moeilijk ademen in de windtunnel?

  Er is een significante hoeveelheid lucht die zich door de tunnel verplaatst, dit heeft geen invloed op het ademen.

 • Hoe hoog kan je vliegen in de tunnel?

  Als recreant vlieger blijf je binnen handbereik van onze instructeur. Of wel, de eerste paar meters van onze 23 meter hoge tunnels. Hierdoor blijft jouw veiligheid gewaarborgd en kun je makkelijk communiceren met je instructeur. Als ervaren sportvlieger heb je een vliegbereik van 23 meter de hoogte in.

 • Kan ik toeschouwers meenemen?

  Absoluut, gezellig juist! Het gebouw van City Skydive is met veel glas ontworpen zodat bezoekers een prettige kijkervaring hebben zowel vanaf de vliegvloer als op het terras "de rode wing" .

 • Hoe zit het met groepen of een bedrijfsuitje/evenement?

  Jouw event waar de komende jaren nog over gesproken wordt, is bij ons. Graag ontvangen we jouw personeel, relaties, vrienden of vereniging om ze een onvergetelijk gevoel te geven in onze tunnels.

  Tijdens jullie bezoek is er de mogelijkheid om onze uitgebreide bar af te kopen. Ook kunnen we jullie verblijf verder aankleden met een goede cateringservice, van een simpele snack tot een uitgebreid buffet. Graag bespreken we vooraf jullie wensen.

  Groepen tot negen personen kunnen hun vluchten boeken via ons online boekingssysteem. Kijk op onderstaande link voor meer info. Bedrijven en Groepen pagina

Inschrijven