Hoe ziet een bezoek aan City Skydive eruit?

01.     Reserveer

Maak een boeking en kies een pakket op www.cityskydive.nl.

02.     Check-in
Je dient een uur voor je vliegtijd aanwezig te zijn voor de check-in. Daarna word je opgehaald door je instructeur.

03.     Gear up
Vervolgens krijg je van ons de volledige uitrusting (vliegpak, bril, oordopjes en een helm). Je mag geen losse voorwerpen zoals sierraden meenemen tijdens het vliegen vanwege veiligheidsredenen. Ook meegebrachte camera's of telefoons mogen niet mee tijdens het vliegen of in de wachtruimte naast de tunnel. Alle losse voorwerpen kun je veilig opbergen in de lockers.

Wij adviseren iedereen comfortabele kleding te dragen onder het vliegpak, bijvoorbeeld een sportbroek/legging en t-shirt. Liever geen bovenkleding met een kraag. Draag dichte schoenen met veters, zachte zolen en zonder metaal zoals ritjes, het liefst sneakers of sportschoenen. Sandalen, slippers en open schoenen zijn niet toegestaan. Mensen met lang haar raden wij aan dit te vlechten.

04.     Briefing
(instructie)
Als je de uitrusting aan hebt, volgt er een instructie (briefing) ondersteund door videobeelden. De instructeur zal je alle stappen van je vlucht in detail uitleggen. Ook leer je hoe je de luchtstroom instapt en de theorie van de stabiele vlieghouding. Tijdens het vliegen is het niet mogelijk te praten. Daarom werken we met een gebarentaal. De instructeur zal je tijdens de briefing een paar eenvoudige tekens uitleggen die we gebruiken.

05.     Naar de tunnel
Je neemt met de gehele groep plaats in de antechamber, de wachtruimte net naast de tunnel waar de bankjes staan. Op het bovenste scherm in de wachtruimte kun je zien wanneer het jouw beurt is om te vliegen.

06.     Vliegen
De instructeur neemt je mee de tunnel in. Hoe meer vluchten je doet, hoe meer je kan oefenen en hoe meer vliegskills je kan leren! Direct na je vlucht kun je jouw vlucht terugkijken op het onderste scherm in de wachtruimte. Deze video's komen uiteindelijk in jouw mediapakket. Als alle vluchten van je groep voorbij zijn, geeft de instructeur nog een korte demonstratie.

07.     Debriefing
Tijdens de debrief na je vluchten krijg je jouw certificaat waar jouw behaalde vaardigheden op vermeld staan. Heb je de smaak te pakken en wil je meer, vraag dan naar de sportvlieger cursus.

08.     Mediapakket
Een uur na het vliegen ontvang je een e-mail om het mediapakket aan te schaffen. De downloadlink van het mediapakket wordt per e-mail toegestuurd en blijft een maand geldig.

Inschrijven