Hoe ziet een bezoek aan City Skydive eruit?

01.     Reserveer

Maak een boeking en kies een pakket op www.cityskydive.nl.

02.     Check-in
Je dient een uur voor je vluchten aanwezig te zijn voor de check-in. Daarna word je opgehaald door je instructeur.

03.     Gear up
Vervolgens krijg je van ons de volledige uitrusting (vliegpak, bril, oordopjes en een helm). Je mag geen losse voorwerpen meenemen tijdens het vliegen vanwege veiligheidsredenen. Ook meegebrachte camera's of telefoons mogen niet mee tijdens het vliegen of in de ruimte naast de tunnel. Sieraden moeten ook worden afgedaan. Alle losse voorwerpen kun je veilig opbergen in de lockers.

Wij adviseren iedereen comfortabele kleding te dragen onder het vliegpak, bijvoorbeeld een sportbroek en t-shirt. Liever geen bovenkleding met een kraag. Qua schoenen graag dichte schoenen met veters en zachte zolen, het liefst sneakers of sportschoenen. Sandalen, slippers en open schoenen zijn niet toegestaan. Mensen met lang haar raden wij aan dit te vlechten.

04.     Briefing
(instructie)
Als je de uitrusting aan hebt, volgt er een instructie (briefing) ondersteund door videobeelden. De instructeur zal je alle stappen van je vlucht in detail uitleggen. Ook leer je hoe je de luchtstroom instapt en de theorie van de stabiele vlieghouding. Tijdens het vliegen is het niet mogelijk te praten. Daarom werken we met een gebarentaal. De instructeur zal je tijdens de briefing een paar eenvoudige tekens uitleggen die we gebruiken.

05.     Vliegen
Je neemt met de gehele groep plaats in de antechamber, de ruimte net naast de tunnel waar de bankjes staan. Alle deelnemers zullen minimaal drie keer voorkomen in de flightlist. In de tunnel kun je op het bovenste scherm zien wanneer het jouw beurt is om te vliegen. Direct na je vlucht kun je jouw vlucht terugkijken op het onderste scherm wat daar hangt. Deze video's en de foto's die we maken worden per email na je vluchten aangeboden voor €10,- en zijn direct te delen via social media. Als alle vluchten van je groep voorbij zijn, geeft de instructeur nog een korte demonstratie.

06.     Certificaat
Tijdens de debrief na je vluchten krijg je jouw certificaat waar jouw behaalde vaardigheden op vermeld staan. Heb je de smaak te pakken en wil je meer, vraag dan naar de sportvlieger cursus.

07.     Geniet
Geniet na van je vluchten in de City Skydive bar!

Inschrijven