Hoe ziet een bezoek aan City Skydive eruit?

01.     Reserveer
Maak een boeking (tot zes weken van te voren) en kies een pakket in ons boekings portaal.

02.     Check-in
Op de dag zelf dien je een uur voor je vluchten aanwezig te zijn voor de check-in. Daarna word je opgehaald door je instructeur.

03.     Gear up
Vervolgens krijg je van ons de volledige uitrusting (vliegpak, bril, oordopjes en een helm). Je mag geen losse voorwerpen meenemen tijdens het vliegen vanwege veiligheidsredenen. Ook meegebrachte camera's of telefoons mogen niet mee tijdens het vliegen en in de ruimte naast de tunnel. Sieraden moeten ook worden afgedaan. Alle losse voorwerpen kun je veilig opbergen in de lockers. Wij adviseren je sportschoenen te dragen tijdens het vliegen.

04.     Briefing
Als je de uitrusting aan hebt, volgt er een instructie (briefing) ondersteund door videobeelden. De instructeur zal je alle stappen van je vlucht in detail uitleggen. Ook leer je hoe je de luchtstroom instapt en de theorie van de stabiele vlieghouding. Tijdens het vliegen is het niet mogelijk te praten. Daarom werken we met een gebarentaal. De instructeur zal je tijdens de briefing een paar eenvoudige tekens uitleggen die we gebruiken.

05.     Vliegen
Alle deelnemers zullen minimaal drie keer voorkomen in de flightlist. In de tunnel kun je zien wanneer het jouw beurt is om te vliegen. Direct na je vlucht kun je jouw vlucht terugkijken op het scherm wat daar hangt. Deze video's en de foto's die we maken worden per email na je vluchten aangeboden voor €10,- en zijn direct te delen via social media. Als alle vluchten voorbij zijn, geeft de instructeur nog een korte demonstratie.

06.     Certificaat
Tijdens de debrief na je vluchten krijg je jouw certificaat waar jouw behaalde vaardigheden op vermeld staan. Heb je de smaak te pakken en wil je meer, vraag dan naar de sportvliegercursus.

07.     Geniet
Geniet na van je vluchten met je groep in de City Skydive bar met een drankje.

Inschrijven