HIJ ZIT HELEMAAL ONDER HET SNOT DOOR INDOOR SKYDIVEN!

OP EEN OPBLAAS EENHOORN SKYDIVEN!

24 UUR WERKEN ALS SKYDIVE INSTRUCTEUR!

Behind the scenes City Skydive Utrecht

Een vrije val ervaren! Hoe dan?

Een onvergetelijk gevoel van een vrije val ervaren zonder uit een vliegtuig te springen? Bij dit indoor skydivecentrum kan het! Door speciale windtunnels die gebruik maken van vier krachtige wind turbines met carbon-fibre blades kunnen er windsnelheden van 300 kilometer per uur gecreërd worden. Daar komt dus flink wat techniek bij kijken! Anouk krijgt een heel speciaal kijkje achter schermen bij City Skydive te Utrecht. Natuurlijk mag ze zelf ook een skydive ervaren!

Niels Oosthoek over hoe hij omgaat met tintelingen in zijn hoofd

Niels Oosthoek is bekend van het populaire YouTube-kanaal Gierige Gasten. Hij heeft jaren lang kei hard gewerkt. Dit ging eigenlijk hartstikke goed ging tot hij eerder dit jaar plotseling naar eigen zeggen ‘tintelingen’ in zijn hoofd voelde. Marije van der Made achterhaalt hoe hij hiermee omging en wat hij heeft gedaan om deze tintelingen te verminderen.

K3 - "Dit durf ik niet!" - K3 vlog #42

K3 is op Tour in Nederland en kwam langs bij City Skydive voor een onvergetelijke ervaring.

Stichting "de Gouden dagen" bij City Skydive

Stichting de Gouden dagen en RTL Live waren bij City Skydive om een wens in vervulling te laten gaan!

De Volkskrant

Indoor skydiven: het plezier van een oneindige vrije val

Zouden er al mensen zijn die lijden aan ‘parachuteschaamte’? Het moet haast wel, want het is een logisch voortvloeisel van het snel oprukkende fenomeen vliegschaamte. Stel dat je de parachutesprong op je bucketlist hebt staan, maar niet wil bijdragen aan verdere opwarming van de aarde. Of dat je altijd al aan een parachute wilde zweven, maar voor springen uit een vliegtuig net te veel hoogtevrees hebt. Of dat je je er net iets te oud voor voelt, of net iets te zwaar.

Aan de A2 bij Utrecht ligt City SkyDive, ’s werelds eerste indoor skydivecentrum met twee windtunnels. Fotograaf Pauline Niks ging er naar binnen en legde er puur plezier vast tijdens vrije vallen waar geen koolstofdioxide brakend vliegtuig aan te pas komt, zij het wel forse hoeveelheden elektriciteit.

Lees het hele artikel hier.

Melkunie Breaker commercial

Met onze eigen Max in de hoofdrol!

Heleen gaat skydiven

In deze video nemen we Heleen (83) mee voor een onvergetelijke ervaring. Ze heeft artrose in haar vingers en daarom vaak pijnklachten, bijvoorbeeld bij haar hobby boetseren. Tijdens het skydiven ervaart ze hoe het voelt om gewichtsloos te zijn en worden haar pijnklachten even verlicht.

Down met Johnny

Je GROTE LIEFDE verrassen met indoor skydiven.

Johnny de Mol laat wensen en dromen van mensen met een beperking in vervulling gaan. De wensen zijn altijd voor een ánder. Bijvoorbeeld een bijzonder verrassingsfeestje om je grote zus te bedanken, een kookcursus voor je opa zodat hij simpele en gezonde maaltijden kan bereiden of een expositie voor je beste collega en vriend om zijn striptekenkunsten te exposeren. Degene die de wens heeft, regelt zelf alles van A tot Z - met een beetje hulp van Johnny. Lukt het om de verrassing tot het einde geheim te houden?

Het Klokhuis - Indoor Skydiven

Skydiven is natuurlijk supergaaf. Maar je hebt wel een vliegtuig en een parachute nodig en het is natuurlijk niet helemaal zonder gevaar. Gelukkig kan je ook indoor skydiven. Zweven op lucht in een speciale windtunnel. Hoe werkt zo'n tunnel en hoe kun je zweven op lucht?

Zie de aflevering hier.

AD - NK Skydiven

NK skydiven: net als Epke, maar dan zonder rekstok.

Het is een beetje zoals bij Epke Zonderland, maar dan zonder rekstok: skydivers, maken salto’s proberen de bewegingen vloeiend af te maken en armen en benen netjes te strekken.

Lees het hele artikel hier, inclusief interview video.

Kinderen voor Kinderen

DEWI GAAT SKYDIVEN MET OMA!

Kinderen voor Kinderen op weg naar de Grote Show #6.

Skydive Sumo

Een sumo wedstrijd in onze tunnel!

Het Klokhuis - Wind

Met tegenwind fietsen is natuurlijk superirritant. Maar de wind kan ook heel handig zijn, bijvoorbeeld als je wilt windsurfen of skydiven! Pascal laat zien hoe wind ontstaat en test in een speciale windtunnel uit hoe windkracht 10 voelt. Dos Hermanos rapt over alles wat leuk en niet leuk is aan een stevig briesje.

Zie de aflevering hier.

De vriendenloterij vervult wensen van zieke kinderen.

Ladybug flying @ City Skydive!

Pete Philly, Jurley Colin - Gigawatts II

Pete Philly, Jurley Colin - Gigawatts II

Nachtbrakers bij City Skydive

Queenofjetlags wordt wakker gemaakt om te skydiven of haar eigen snoep te maken. Durft ze deze gruwelijke keuze aan of kiest ze voor een veilige optie?

City Skydive @ 07:07.

Beachvolleybalhelden in de windtunnel!

 Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter komen City Skydive onveilig maken!

City Skydive @ 1:05

Joel Beukers

SCOOPS NEMEN IN SKYDIVEHAL MET 200km PER UUR RECHT IN JE BAKKES!

BLONDE TIGERS

Vita van BLONDE TIGERS verrast haar vriend met een indoor skydive in een van onze 23 meter hoge tunnels.

City Skydive @08:31.

Enzo Knol

 

City Skydive @ 06:39.

Runaway

ZONDER GELD, ZO SNEL MOGELIJK naar UTRECHT!

In deze Runaway moeten de Tieners proberen zo snel mogelijk van Zaandam naar Utrecht komen. Voor het winnende team wacht er een supertoffe ervaring!

City Skydive @ 08:00.

Concentrate BOLD

In BOEIEND zit elke week een BOLD-host 12 uur lang met handboeien vastgeketend aan een bekende Nederlander. De BN’er laat 12 uur lang zijn/haar leven zien, maar dan met zo’n vervelende presentator als aanhangsel. Namen als Famke Louise, Dave Roelvink en Kaj Gorgels waren al flink de lul, maar de rest van Nederland zal ook niet veilig zijn de komende tijd.

City Skydive @ 09:20.

De wereld volgens 80-jarigen

SBS6

In het hilarische en soms ook ontroerende programma De wereld volgens 80-jarigen neemt presentator Viktor Brand de proef op de som: wat vinden acht mondige bejaarden van de moderne wereld waarin ze nu leven? Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden, wonen ze een maand lang in een supermodern huis en krijgen zij gezelschap van vier hippe jongeren. De bejaarden maken kennis met allerlei fenomenen, producten en activiteiten van deze tijd.

Chillen met Touzani

ING Only Football

Matties worden met Touzani was nog nooit zo makkelijk! Speciaal voor ING Only Football gaat Soufiane Touzani de straat op om met een fan de hele dag te chillen en te voetballen. Het mooie stadje Utrecht is vandaag aan de beurt waar Touzani gaat een dagje chillen met Bilal!

City Skydive @ 02:45.

Utrechtse Sportkrant

NK Skydive: ‘Volgend jaar gaat het gas erop’

12 december 2017 - Willem van der Steeg

City Skydive Utrecht had de primeur om op 8 en 9 december het eerste NK Skydive te huisvesten. In een drietal categorieën werd gestreden om de hoogste eer. Het NK was tevens een Dutch Open waar deelnemers uit tien landen op afkwamen. 'Dit jaar was het nog aftasten, volgend jaar gaat het gas erop en gaan we het NK heel breed uitmeten', aldus wedstrijddirecteur Bas Driessen.

‘Er is weleens eerder een NK georganiseerd in Roosendaal, maar dat betrof alleen zogenaamd ‘buikvliegen’. Een NK in de disciplines Verticaal Formatievliegen, Freestyle en Dynamic is nieuw. Formatievliegen doe je met 4 man en Dynamic is met zijn tweeën. Deze onderdelen gaan met veel meer snelheid gepaard en zijn veel artistieker. Je vliegt bijvoorbeeld ook ‘op z’n kop’. In onze tunnel kan dat, want wij kunnen veel harder blazen.’

Lees het hele artikel hier.

Klaas kan alles

KRO-NCRV

De missie van deze week is: “Kan Klaas zweven met een vliegend tapijt?” Samen met skydive-instructeur Bas Driessen probeert Klaas op een Perzisch tapijt in een windtunnel te vliegen. Het levert toffe beelden op, maar is nog niet naar tevredenheid.

Trouw

De oplossing voor wie een vrije val zónder doodsangst wil meemaken.

Jonah Kahn – 16 september 2017

Als kind sprong Trouw-redacteur Jonah Kahn van het dak omdat hij zo graag wilde vliegen. Nu durft hij dit soort dingen niet meer, maar geen nood: wie een vrije val zónder doodsangst wil meemaken kan terecht bij City Skydive.

Je hebt mensen die regelmatig sterke prikkels nodig hebben om te voelen dat ze leven. Ze duiken van rotsen, gaan bungeejumpen, paragliden, abseilen, parachutespringen, wildwaterkanovaren of voor de stieren uit rennen in Pamplona. Als die adrenaline maar door hun lichaam giert: YOLO, you only live once. En je hebt mensen zoals ik.

Lees het hele artikel hier.

Voetbalzone

WAG's I Mikky Kiemeney

In deze aflevering van WAG's rijdt Justus naar Amsterdam om Mikky Kiemeney op te pikken. Deze 19-jarige schone heeft een relatie met Frenkie de Jong die onlangs zijn contract bij Ajax tot 2022 verlengde. Zelf heeft Mikky behoorlijk hoog gehockyed en zat net als Frenkie in een speciale sportklas in Tilburg. Daar leerde ze elkaar kennen, maar inmiddels hebben beiden hun eigen plekje in de hoofdstad waar Frenkie voetbalt en Mikky studeert aan het Jan des Bouvrie college.

Zie hier de bijbehorende video.

Skydivecentrum Leidsche Rijn geopend

13 april 2017

In Leidsche Rijn is vandaag een indoor skydivecentrum geopend. Het is naast die in Roosendaal het tweede centrum van Nederland.

Lees het gehele artikel met video hier.

AD - Zweven naast de A2

Utrecht heeft er een spectaculaire attractie bij.

Bijzonder is dat het complex twee glazen windtunnels naast elkaar heeft. Daaruit hebben de vliegers op een hoogte van 12,5 meter boven grondniveau een fraai uitzicht over het water en de snelweg.

Tijdens de opening gaven ervaren springers een demonstratie. Ook wereldkampioene indoor freestyle skydiving Inka Tiitto uit Finland vertoonde haar kunsten. Skydiven is ook geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking. De instructeurs zijn getraind in het begeleiden van mensen met een handicap.

Lees het gehele artikel hier.

U in de Wijk

Skydive in Leidsche Rijn.

Met o.a. een diepte interview met onze Finn.

Inschrijven