F.A.Q.

 • Kan iedereen vliegen?

  Een vlucht in de tunnel vraagt net als een echte skydive de nodige fysieke inspanning. Het hele lichaam is aan het werk en dat betekent dat de spieren moe worden.

  De minimale leeftijd voor vliegen is 6 jaar, er is geen maximale leeftijd.

  Er zijn een paar beperkingen waardoor indoor skydiven wordt afgeraden.

  - Maximale gewicht is 120 kg.
  - Je mag niet vliegen na het nuttigen van alcohol of na gebruik van verdovende middelen.
  - Wanneer je schouderklachten hebt of wanneer je ooit een schouder uit de kom hebt gehad. De vlieghouding zorgt voor druk op de schouders. Bij twijfel neem contact op met je eigen huisarts.
  - Wanneer je zwanger bent.
  - Bij hartproblemen, neem tevens even contact op met je huisarts.

  Contactlenzen en bril:
  Iedereen krijgt een vliegbril die over je bril past. Heb je lenzen geef dit dan aan bij je instructeur. Dan krijg je een speciale bril voor lenzen.

 • Hoe lang duurt een vlucht?

  De gehele experience duurt +/- 2 uur.

  Wanneer je reserveert moet je een uur van te voren aanwezig zijn voor het invullen van je persoonsgegevens, ontvangen van je flightsuit, helm, bril en de briefing met instructie. Op de door jou gekozen tijd ga je dan de tunnel in. Na de vliegervaring krijg je van je instructeur een debriefing met een certificaat met daarop de door jou behaalde vliegskills.

  Vliegtijd
  Een vliegsessie is net zo lang als een skydive van 13.000 ft (+/- 4 km) en duurt 60 seconde. Bij een pakket van 3 flights, vlieg je dus drie keer 60 seconden!

 • Wat is indoor skydiven en wat kan ik verwachten in mijn eerste vlucht?

  Indoor skydiven is een unieke ervaring die elementen van de vrije val van skydiven combineert in een veilige en gecontroleerde verticale windtunnel.
  Alle "First timers" of recreantvliegers krijgen instructie van een gecertificeerde tunnelinstructeur. Iedere vlieger krijgt een passend vliegpak, helm en bril.
  In de tunnel zorgen de instructeurs voor een veilige vlieg-ervaring en zorgen ze ervoor dat er voor elk niveau een uitdaging is.

 • Wat is het verschil tussen indoor en traditioneel skydiven?

  Beide disciplines lijken op elkaar als het aankomt op om met je lichaam te vliegen. Voor de rest zijn er geen overeenkomsten.

  Het verschil is dat bij indoor skydiven de vlucht gemaakt wordt in een verticale windtunnel. Waarbij krachtige turbines de "lift" creëren. Bij outdoor skydives wordt dit gecreëerd door de val uit het vliegtuig. Waarbij na zo'n 35 seconden de vrije val geremd wordt door de parachute.

  Bij indoor skydiven heb je de mogelijkheid om minuten lang te vliegen in de tunnel. Deze gecontroleerde omgeving heeft nog meer voordelen; je kunt het doen zonder gecertificeerd te zijn, je bent niet afhankelijk van het weer en ook zijn de kosten beduidend lager dan bij outdoor skydiven.

 • Is het veilig om te vliegen in de windtunnels?

  Ja! De City Skydive windtunnels worden bemand door gecertificeerde tunnelinstructeurs. Veiligheid voor onze gasten en instructeurs staat bij ons op nummer 1.

 • Is er tijdens het vliegen een instructeur aanwezig?

  Ja, ten alle tijden is het verplicht dat er een instructeur aanwezig is.

  Als ervaren vlieger krijg je meer vrijheid, maar zal er ook altijd een instructeur in de deur staan voor de veiligheid.

 • Krijg ik alle benodigdheden van City Skydive?

  Wij voorzien alle gasten van een passend flightsuit, helm, bril en oordoppen. Dit zit inbegrepen bij elk vlieg pakket dat te boeken is. Eventueel zijn sportschoenen te leen vanaf maat 37 tot maat 47.
  Het is wel aan te raden zelf sportschoenen mee te nemen.

 • Wat moet ik aantrekken als ik ga vliegen?

  Comfortabele kleding en dichte schoenen met zachte zolen, het liefst sneakers of sportschoenen.
  Sandalen, slippers en open schoenen zijn niet toegestaan.
  Mensen met lang haar raden wij aan dit te vlechten.

 • Is het moeilijk ademen in de windtunnel?

  Er is een significante hoeveelheid lucht die zich door de tunnel verplaatst, dit heeft geen invloed op het ademen.
  Rustig ademen, met een grote glimlach op uw gezicht komt alles goed.

 • Kan ik mijn pakket delen?

  Alle vlucht pakketten zijn persoonsgebonden en niet deelbaar. Een pakket van bijvoorbeeld vijf geboekte vluchten worden in één tijdsblok gevlogen door één persoon.

  Uiteraard kun je voor andere personen boeken of reserveren. Op de dag zelf worden de namen van de vliegers toegevoegd aan het vluchtschema.

 • Moet ik van tevoren reserveren of kan ik ook binnen lopen?

  We adviseren om te reserveren. Wilt je toch zonder afspraak langskomen, dan doen wij ons uiterste best om je zo snel mogelijk te laten vliegen.

 • Hoe hoog kan je vliegen in de tunnel?

  Als recreant vlieger blijf je binnen handbereik van onze instructeur. Of wel, de eerste paar meters van onze 23 meter hoge tunnels. Hierdoor blijft jouw veiligheid gewaarborgd en kun je makkelijk communiceren met je instructeur.

  Als ervaren sportvlieger heb je een vliegbereik van 23 meter de hoogte in.

 • Is er een limiet qua gewicht?

  Ja, je mag maximaal 120 kg wegen om te mogen vliegen. Het gewicht kan variëren en hangt af van lengte, vorm en bouw van de vlieger.

  Als je twijfelt, kun je altijd contact met ons opnemen.

 • Wie mogen er NIET vliegen in onze windtunnels?

  - Mensen met ernstige hart klachten.
  - Mensen met ernstige schouder klachten.
  - Tijdens zwangerschap.
  - Wanneer je meer dan 120 kg weegt .

  Er zijn verschillende fysieke of mentale condities te bedenken waarbij het wordt afgeraden om te vliegen, bij twijfel kunt u ons altijd bereiken of contact opnemen met je eigen huisarts.

 • Kunnen vrienden en familie die niet vliegen wel kijken?

  Absoluut, gezellig juist! Het gebouw van City Skydive is met veel glas ontworpen zodat bezoekers een prettige kijkervaring hebben zowel vanaf de grond als op het terras " de rode wing" .

 • Hoe zit het met groepen of een bedrijfsuitje/evenement?

  Natuurlijk ben je met een groep ook welkom bij City Skydive. Groepen tot negen personen kunnen via ons boekingssysteem terecht voor hun vluchten. Is je groep groter dan negen personen, graag even mailen naar service@cityskydive.nl.

  Wij hanteren vaste, transparante prijzen.

  Kom je met een grote groep hou er dan rekening mee dat je met een vliegpakket van 3 vluchten per persoon, maximaal 9 personen per blok (30 min) per tunnel kunt laten vliegen. Onze maximale capaciteit is dus 36 personen per uur.

  Elke persoon volgt ons regulieren programma van twee uur, zoals hierboven beschreven.

  Bij City Skydive hebben we een uitgebreide bar. Uiteraard kan deze worden afgekocht gedurende het programma van twee uur. Ook hebben wij contact met een aantal goede cateraars die een simpel hapjes assortiment tot een uitgebreid buffet kunnen aanbieden.

 • Maakt City Skydive ook foto's en video's?

  Ja, wij maken van alle vluchten video's en foto's. Deze worden na het vliegen persoonlijk en per email aangeboden. Dit media pakket kost €10 per persoon per blok. Het maakt dus niet uit hoeveel vluchten je hebt gemaakt.

Inschrijven