F.A.Q.

 • Hoe kan ik boeken?

  Tot negen personen graag via ons boekingsportaal op de homepage. Je kunt hier tot zes weken van tevoren boeken. Je boeking is meteen definitief.

  Vanaf negen personen kan het alleen telefonisch via +31(0)302074141 of per mail events@cityskydive.nl. Wil je per factuur betalen, dan dient deze uiterlijk twee weken van tevoren te zijn voldaan.

 • Kan iedereen vliegen?

  Een vlucht in de tunnel vraagt net als een echte skydive om de nodige fysieke inspanning. Het hele lichaam is aan het werk en dat betekent dat de spieren moe worden.

  De minimale leeftijd voor vliegen is 6 jaar, er is geen maximale leeftijd.

  Er zijn een paar beperkingen waardoor indoor skydiven bij ons niet mogelijk is:

  - Bij een lichaamsgewicht groter dan 120 kg.
  - Na het nuttigen van alcohol of gebruik van verdovende middelen.
  - Wanneer je schouderklachten hebt of wanneer je ooit een schouder uit de kom hebt gehad.
  - Bij nek- en rugklachten.
  - Wanneer je zwanger bent.
  - Bij hartproblemen, tenzij het in overeenstemming is met je huisarts.

  Contactlenzen en bril:
  Iedereen krijgt een vliegbril die over je bril past. Heb je lenzen geef dit dan aan bij je instructeur. Dan krijg je een speciale bril voor lenzen.

 • Hoe lang duurt een vlucht en vliegpakket?

  Vliegtijd
  Een vliegsessie is net zo lang als een skydive van 13.000 ft (+/- 4 km) en duurt 60 seconde. Bij een pakket van 4 flights, vlieg je dus vier keer 60 seconden!

  Alle pakketten van de recreanten duren ongeveer 2 uur.

  Wanneer je reserveert moet je een uur van te voren aanwezig zijn voor de check-in. Daarna ontvang je je flightsuit, helm, bril en de briefing met instructie. Op de door jou gekozen tijd ga je dan de tunnel in. Na de vliegervaring krijg je van je instructeur een debriefing met een certificaat met daarop de door jou behaalde vliegskills.

 • Mag mijn telefoon of camera mee naar binnen om te filmen?

  Er mogen vanwege veiligheidsredenen geen camera's of telefoons mee in de tunnel of antechamber (ruimte naast de tunnel). Wij maken van alle vluchten video's en foto's. Deze worden na het vliegen persoonlijk en per email aangeboden. Dit media pakket kost €10 per persoon per blok. Het maakt dus niet uit hoeveel vluchten je hebt gemaakt.

  Uiteraard is het wel toegestaan om van buiten de tunnels de vliegers te filmen.

 • Kledingvoorschriften en haardracht

  Wij voorzien alle gasten van een passend flightsuit, helm, bril en oordoppen. Dit zit inbegrepen bij elk vlieg pakket dat te boeken is. Eventueel zijn sportschoenen te leen vanaf maat 37 tot maat 47.

  Het is wel aan te raden zelf sportschoenen met veters mee te nemen. Sandalen, slippers en open schoenen zijn niet toegestaan. Ook het dragen van makkelijk zittende kleding is een pré.

  Mensen met lang haar raden wij aan dit te vlechten.

 • Windtunnel Veiligheid en Instructeurs

  De City Skydive windtunnels worden bemand door gecertificeerde tunnelinstructeurs. Deze volgen een doorlopend trainingsprogramma om hun vaardigheden op hoog niveau te houden.

  De tunnels worden dagelijks gecontroleerd op hun veilige werking.

  Er is altijd een instructeur aanwezig bij elke vlieg sessie. Als ervaren vlieger krijg je meer vrijheid, maar zal er ook altijd een instructeur in de deur staan voor de veiligheid.

  Veiligheid voor onze gasten en instructeurs staat bij ons op nummer 1.

 • Is het moeilijk ademen in de windtunnel?

  Er is een significante hoeveelheid lucht die zich door de tunnel verplaatst, dit heeft geen invloed op het ademen. Rustig ontspannen ademen is het advies.

 • Kan ik mijn vliegpakket delen?

  Alle vlucht pakketten zijn persoonsgebonden en niet deelbaar. Een pakket van bijvoorbeeld vijf geboekte vluchten worden in één tijdsblok gevlogen door één persoon.

  Uiteraard kun je voor andere personen boeken of reserveren. Op de dag zelf worden de namen van de vliegers toegevoegd aan het vluchtschema.

 • Is het verplicht om te boeken of kan ik ook gewoon binnen lopen?

  We adviseren iedereen om vooraf te boeken. Zeker voor de weekenden is dat een must. Wilt je toch zonder afspraak langskomen, dan doen wij onze uiterste best om je zo snel mogelijk te laten vliegen.

 • Wat is het verschil tussen indoor en traditioneel skydiven?

  Beide disciplines lijken op elkaar als het aankomt op om met je lichaam te vliegen. Voor de rest zijn er geen overeenkomsten.

  Het verschil is dat bij indoor skydiven de vlucht gemaakt wordt in een verticale windtunnel. Waarbij krachtige turbines de "lift" creëren. Bij outdoor skydives wordt dit gecreëerd door de val uit het vliegtuig. Waarbij na zo'n 35 seconden de vrije val geremd wordt door de parachute.

  Bij indoor skydiven heb je de mogelijkheid om minuten lang te vliegen in de tunnel. Deze gecontroleerde omgeving heeft nog meer voordelen; je kunt het doen zonder gecertificeerd te zijn, je bent niet afhankelijk van het weer en ook zijn de kosten beduidend lager dan bij outdoor skydiven.

  Alle vluchten bij ons worden begeleid door een gecertificeerde tunnelinstructeur.

 • Is er een limiet qua gewicht?

  Ja, je mag maximaal 120 kg wegen om te mogen vliegen. Het gewicht kan variëren en hangt af van de bouw van de vlieger.

  Als je twijfelt, kun je altijd contact met ons opnemen.

 • Hoe hoog kan je vliegen in de tunnel?

  Als recreant vlieger blijf je binnen handbereik van onze instructeur. Of wel, de eerste paar meters van onze 23 meter hoge tunnels. Hierdoor blijft jouw veiligheid gewaarborgd en kun je makkelijk communiceren met je instructeur.

  Als ervaren sportvlieger heb je een vliegbereik van 23 meter de hoogte in.

 • Kunnen vrienden en familie die niet vliegen wel kijken?

  Absoluut, gezellig juist! Het gebouw van City Skydive is met veel glas ontworpen zodat bezoekers een prettige kijkervaring hebben op de vliegers in de tunnels.

 • Hoe zit het met groepen of een bedrijfsuitje/evenement?

  Jouw event waar de komende jaren nog over gesproken wordt, is bij ons. Graag ontvangen we jouw personeel, relaties, vrienden of vereniging om ze een onvergetelijk gevoel te geven in onze tunnels.

  Groepen tot negen personen kunnen hun vluchten boeken via ons online boekingssysteem. Is je groep groter dan negen personen, dan verzoeken we je telefonisch of per mail contact op te nemen. Ook als het gaat om andere wensen zoals catering, bespreken we dat graag in een persoonlijk gesprek.

  Wij adviseren het pakket van vier vluchten per persoon voor elke beginner. Je hebt dan net wat meer tijd om het tunnelvliegen onder de knie te krijgen en zelfstandig te kunnen vliegen. Dit is het ideale beginnerspakket! Ook voor jou evenement.

  events@cityskydive.nl

Inschrijven